Image Description

'Kampen rommelt met cijfers dorp Reeve'

  19 november 2017 -   KAMPEN

"De gemeente Kampen rommelt met cijfers om het dorp Reeve te kunnen bouwen." Dat zegt de werkgroep Zwartendijk, die al jaren tegen de plannen voor het nieuwe dorp bij Kampen procedeert. 

"Gemeenten werken met prognoses", legt Bart Zeven van de werkgroep uit. "Deze gemeente doet dat ook, maar telt er vervolgens 400 woningen bij op. Dan begin je te rommelen."


Woningen geschrapt om Reeve te bouwen

"Het tweede vlak waarop ze rommelen, is dat ze sinds 2016 een heleboel woningen in bestaand stedelijk gebied hebben geschrapt, om de uitbreiding bij Reeve mogelijk te maken."

Wethouder Veldhoen van Kampen zegt juist dat de plannen voor nieuwe woningen in Kampen geschrapt zijn, omdat dat moest van de provincie. 


Te veel woningen in de plannen

"Die geeft aan dat je in de bestemmingsplannen eigenlijk niet meer capaciteit aan woningen mag hebben dan strikt noodzakelijk", aldus Veldhoen. 

"Dat is voor Kampen berekend, we hadden te veel woningen in onze plannen. Die moesten eruit."


'Kampen rekent zichzelf rijk'

Door die woningen uit de plannen te schrappen, ontstond er ruimte om in Reeve te bouwen, stelt werkgroep Zwartendijk.

"Kampen rekent zichzelf rijk. Dat doen ze mede door woningen in stedelijk gebied te schrappen. Dat kun je niet maken", vindt Zeven. "Daarom stappen we naar de Raad van State, die gaat het afkeuren."

'Nodig voor Kampen'

De gemeente Kampen zet de plannen ondanks het verzet van de werkgroep door. "Wij denken dat het nodig is voor Kampen, voor de ontwikkeling van de stad", zegt wethouder Veldhoen. 

Verkiezingsnieuws uit Kampen

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost