Image Description

'Koopzondag in Kampen? Investeer liever in de Kogge'

  29 januari 2018 -   KAMPEN

Wel of geen koopzondag? Dat zou volgens de landelijke D66 de inzet moeten worden van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In Enschede heeft de wethouder er wel oren naar, maar in Kampen vindt de voormalige SP dat er wel grotere problemen zijn dan de vraag: wel of niet op zondag open. 

Volgens fractievoorzitter Boddeus van Kampen Sociaal zijn er belangrijkere zaken die geregeld moeten worden. "Kampen heeft andere prioriteiten aan zijn hoofd. De armoedebestrijding moet effectiever aangepakt worden, er moeten meer betaalbare woningen gebouwd worden en er moeten meer mensen aan het werk door ze beter te begeleiden."

In Enschede liet wethouder Eerenberg weten de beslissing voor een koopzondag het liefst bij de ondernemer te leggen. Hij zelf vindt een goed plan. "Dat is goed voor de stad, werkgelegenheid, consumenten en ondernemers."

Boddeüs denkt wel te weten wat de Kampense ondernemer zal zeggen als hij de keuze krijgt om elke zondag open te gaan. ‘Navraag bij ondernemers in de binnenstad leert dat er matig belangstelling voor openstelling is. Nauwelijks omzetverhoging tegenover forse meerkosten, personeel wat extra betaald moet worden en hogere energiekosten, waren de meest gehoorde argumenten." 

Investeer liever in toerisme is het pleidooi van Boddeus. 

"We moeten plannen gaan maken om de Kogge een goed onderkomen te geven zodat er meer toeristen naar Kampen komen, dat is economisch veel interessanter dan een koopzondag invoeren."

Verkiezingsnieuws uit Kampen

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost