Image Description

De verkiezingskaravaan van RTV Oost trapt af in Haaksbergen

  12 februari 2018 -   HAAKSBERGEN

De verkiezingskaravaan van RTV Oost trapt vandaag af in Haaksbergen. Tussen 09.00 en 11.00 uur parkeren wij onze speciale verkiezingscaravan bij het gemeentehuis waar kandidaten en kiezers kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden in hun gemeente. 

Haaksbergen heeft politiek en bestuurlijk een roerige periode achter de rug. Dat komt vooral door het drama met de monstertruck. Dit leidde tot het vertrek van burgemeester Gerritsen. Zijn vervanger, Gerrit Jan Kok, is nog altijd waarnemer. Pas na de verkiezingen start de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

Vertrouwensbreuk

Dit heeft alles te maken met bestuurlijke stabiliteit. Begin 2017 was er een breuk in het college (Leefbaar Haaksbergen, PvdA, D66). Wethouder en loco-burgemeester Van Vlaanderen (LH) werd met een motie van wantrouwen naar huis gestuurd na een vertrouwensbreuk tussen Van Vlaanderen en de rest van het college. 

Opvallend: de oud-wethouder staat momenteel als veertiende op de lijst van oppositiepartij DAP. Op papier een onverkiesbare plek, maar wie weet hoe populair Van Vlaanderen nog is. Financieel gezien is er licht in het einde van de tunnel gekomen, want Haaksbergen staat niet langer onder curatele van de provincie. Daarmee is ook de discussie of Haaksbergen zelfstandig kan blijven verstomd. 

Nieuwe plannen

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen won Leefbaar Haaksbergen de meeste stemmen van de zes deelnemende partijen. De komende gemeenteraadsverkiezingen telt één nieuwkomer: DAP. Deze zit sinds begin 2017 als afsplitsingspartij in de raad. 

De invulling van het Marktplein, in het bijzonder het zogeheten Gat in de Markt, is een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. Een projectontwikkelaar wil op een braakliggend terrein winkels en woningen bouwen, maar dit schiet niet op en krijgt niet van iedereen goedkeuring.  "Een knoop doorhakken en een supermarkt bouwen. Goed voor de leefbaarheid", luidt een van de reacties die bij RTV Oost binnenkwam.

 

 

Verkiezingsnieuws uit Haaksbergen

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost