Image Description

Geert Winkelhuis: "De Ster van Twente raakt haar glans kwijt"

  12 februari 2018 -   HAAKSBERGEN

Hij is Haaksbergenaar van het Jaar, oud-raadslid en bijzonder kritisch op hoe zijn gemeente momenteel bestuurd wordt. "Haaksbergen is zwalkend", zegt Geert Winkelhuis uit St. Isidorushoeve. 

De gemeente heeft politiek en bestuurlijk een roerige periode achter de rug. "Haaksbergen is op dit moment een beetje zwalkend, ze hebben een ster in Twente maar ze moeten er op letten dat die wel blijft glanzen", aldus Winkelhuis. 

Geen politiek

Winkelhuis heeft zelf zeven jaar voor het CDA in de gemeenteraad gezeten. "De afgelopen 20 jaar hebben we echt een vechtcoalitie gehad." Volgens Winkelhuis ging het er niet altijd even netjes aan toe in de gemeenteraad. Ook de oppositie is volgens hem bezig met 'afbraak'. 

"Het kwam wel eens voor dat raadsleden al op voorhand ergens tegen waren, niet om het standpunt, maar om de persoon die met het voorstel kwam. Dat is geen politiek voeren en ik denk dat Haaksbergen daar de laatste jaren heel veel hinder van ondervonden heeft."

Wakker schudden

Volgens Winkelhuis is er heel wat nodig om ervoor te zorgen dat de gemeente, politiek gezien, weer opkrabbelt. "Haaksbergen moet wakker geschud worden. Haaksbergen moet weer wat gaan betekenen voor Twente."

Volgende maand moeten inwoners van de gemeente hun stem uitbrengen, maar als het aan Winkelhuis ligt is dat nog niet zo makkelijk. "Voor de kiezer is het erg moeilijk, welke partij komt nu nog geloofwaardig over? De partijen hebben daar nog wel een hele klus aan."

Hoop

Winkelhuis vestigt zijn hoop op de komende verkiezingen. "Ik hoop dat die hinder na 21 maart onderbroken wordt en Haaksbergen weer het dorp wordt waar de inwoners trots op kunnen zijn."

Winkelhuis, ook wel 'Groot'n Geert' genoemd en kartrekker van de Hoevese zomerfeesten, is wel tevreden over de aandacht voor de plattelandskernen.

Verkiezingsnieuws uit Haaksbergen

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost