Image Description

“Het wordt tijd dat het ‘Gat in de Markt’ in Haaksbergen wordt opgevuld”

  12 februari 2018 -   ENSCHEDE

Het is al meer dan 30 jaar een punt van discussie in Haaksbergen: het zogenoemde ‘Gat in de Markt’. Het braakliggend terrein moet worden gevuld met winkels en woningen, maar dit schiet vooralsnog niet op.

Politiek, inwoners en ondernemers hebben lang gepraat over een goed plan voor de Markt. Dat heeft de afgelopen jaren geresulteerd in veel juridische procedures die de gemeente inclusief de tekorten op de grondexploitatie inmiddels al meer dan 8 miljoen euro hebben gekost.

Winkels en appartementen

Een projectontwikkelaar wil nu het braakliggend terrein opvullen met 1000 m2 winkelruimte met daarboven 24 appartementen. De inwoners van Haaksbergen zetten vraagtekens bij de winkelruimte. Er staat al heel veel leeg, en inwoners zijn bang dat er met dit plan voor nog meer leegstand gebouwd gaat worden. "Een knoop doorhakken en een supermarkt bouwen. Inwoners worden er moedeloos van", luidt een van de reacties die bij RTV Oost binnenkwam.

Vertrouwen

Inwoners vragen zich af of het nog goed komt met de Markt. "Jammer, zonde van de ruimte. Ik heb er geen vertrouwen in dat het binnenkort wordt opgevuld", aldus een Haaksbergenaar. Niet alleen inwoners maar ook ondernemers zijn er bij gebaat dat het Gat in de Markt wordt opgevuld. "Als het gat wordt opgevuld zal het marktplein in Haaksbergen een stuk levendiger worden", aldus Boy te Koppele van café De Kornuiten. 

Verkiezingsnieuws uit Enschede

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost