Image Description

Oppositiepartijen in Kampen willen geen prostitutievrije gemeente

  23 februari 2018 -   KAMPEN

De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Kampen verzetten zich tegen het plan van de christelijke partijen CDA, SGP en ChristenUnie om van Kampen een prostitutievrije gemeente te maken. Volgens de fracties komt dit plan op een verkeerd moment.

Dat schrijven de SP, Gemeentebelangen Kampen, PvdA, D66 en GroenLinks in een gezamenlijke verklaring. De Eerste Kamer moet zich namelijk nog uitspreken over een nieuwe prostitutiewet. "Dat de motie nu wordt voorgelegd lijkt meer op een verkiezingsstunt dan serieuze politiek", valt te lezen in de verklaring.

Motie over de rug van mensen

De partijen stellen dat het een motie is over de rug van mensen die het meest door dit voorstel worden geraakt. De christelijke partijen dienden afgelopen donderdag een motie in om prostitutie in Kampen uit te bannen. "Mensenhandel, dwang, uitbuiting, mishandeling en andere misstanden zijn onlosmakelijk verbonden met prostitutie", zei CDA-raadlid Janine de Kleine toen. 

De oppositiepartijen zitten wat dat betreft op één lijn met de indieners van de motie, maar stellen dat de risico's op dit soort praktijken juist groter worden als deze motie wordt aangenomen. "Als illegaliteit in Kampen de enige route wordt voor prostitutie, wordt het lastig toezicht houden."

"Partijen leggen hun seksuele moraal op Kampen"

De oppositiepartijen stellen dat het CDA, SGP en ChristenUnie met deze motie hun seksuele moraal opleggen aan Kampen. Toch hebben de partijen geen behoefte aan een nieuw debat. "De indieners hebben samen een meerderheid in deze raad. Dat geeft hen de ruimte om dit voorstel aan te nemen."

Wel verzoeken de oppositiepartijen hun collega's om te heroverwegen "of dit de manier is om Kampen vooruit te helpen en of er werkelijk mensen geholpen zijn met dit verbod".

Verkiezingsnieuws uit Kampen

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost