Image Description

D66 Kampen: zondagsopening vrije kwestie bij formatie

  02 maart 2018 -   KAMPEN

Het openen van de supermarkten op zondag in Kampen moet een vrije kwestie worden tijdens de formatie voor een nieuw college van burgemeester en wethouders. Daarvoor pleit D66. De partij komt hiermee tegemoet aan de steeds groter wordende roep om een zondagsopening.

Ondernemers in de stad pleiten er al langer voor om de winkels ook op zondag te openen. Duizenden Kampenaren spraken zich onlangs ook hiervoor uit. "De politieke partijen kunnen dit niet langer negeren", stelt D66-lijsttrekker Gerben Wijnja.

De partij wil aan de slag met een oplossing die tegemoet komt aan de behoefte van kerkgangers, supermarktbezoekers en ondernemers. Vorig jaar werd er al een initiatiefvoorstel opgesteld om zondagsopening mogelijk te maken. Collegepartijen CDA, ChristenUnie, VVD en SGP stemden toen tegen. 

Vrije kwestie enige oplossing

D66 ziet het als enige oplossing om van de zondagsopening een vrije kwestie te maken. "Het is misschien wel de enige manier om te komen tot een oplossing die recht doet aan de grote diversiteit die er in Kampen op dit onderwerp leeft. Die diversiteit hebben alle partijen te respecteren."

Op deze manier wil D66 voorkomen dat een seculiere partij als de VVD zich weer "laat inpakken" door het standpunt van de christelijke partijen, zoals bij de vorige formatie is gebeurd.

Verkiezingsnieuws uit Kampen

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost