Image Description

In Almelo is voor veel politici veel te doen

  12 maart 2018 -   ALMELO

De verkiezingsborden in Almelo zijn te klein om ruimte te bieden aan de de posters van alle vijftien deelnemende partijen. Het tekent het verbrokkelde politieke landschap in de halteplaats van de RTV Oost-verkiezingskaravaan.

De verkiezingsuitslag in 2014 was nog maar nauwelijks bekend of drie lokale partijen besloten de krachten te bundelen. Maar in de afgelopen vier jaar zijn er door afsplitsingen binnen de PvdA en D66 ook weer twee nieuwe partijen bijgekomen. En daarnaast stapten drie raadsleden over naar een andere partij. 

Wisselingen

Ook het college van B&W heeft de afgelopen vier jaar wisselingen ondergaan. De wethouders Van Marle en Bruggink legden al relatief snel hun functie neer. De Partij van de Arbeid stapte eruit nadat wethouder Timmer haar functie had neergelegd. Opvallend is dat ze is vervangen door een partijloze bestuurder. Burgemeester Jon Hermans legde haar functie om persoonlijke redenen neer en is vervangen door Arjen Gerritsen

De vele wisselingen in het gemeentehuis houden ook de inwoners bezig. "Er moeten minder partijen komen. Men is nu alleen maar bezig elkaar de tent uit te vechten", luidt een reactie die binnengekomen is bij RTV Oost. Inwoners en kandidaten kunnen vandaag tussen 9 en 11 uur bij de verkiezingskaravaan voor het gemeentehuis hun zegje doen. 

Agenda voor Twente

Behalve met zichzelf zijn de politici ook druk bezig met de stad. En met name de opknapbeurt van de binnenstad, de ontwikkeling van XL businesspark en de financiële problemen vragen aandacht. De financiële positie is zo slecht dat de gemeente niet wil en kan bijdragen aan de Agenda voor Twente. 

Lichtpunt

Gezamenlijk hebben bestuurders en politici met succes gestreden voor behoud van gevangenis de Karelskamp en de rechtbank. En een lichtpunt vormt ook voetbalclub Heracles, dat vanuit een vernieuwd stadion Europees voetbal haalde. 

Aan de komende verkiezingen doet ook de PVV mee. De kandidatenlijst van de partij zorgde voor enige discussie. 

Verkiezingsnieuws uit Almelo

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost