Image Description

Ger Vermeulen: "Gemeenten in Twente moeten meer samenwerken, maak er één gemeente van"

  12 maart 2018 -   ALMELO

Als het aan rechter Ger Vermeulen ligt, zou het niet onverstandig zijn als Almelo overweegt om zich samen te voegen met een aantal andere Twentse gemeenten. Het zou Almelo en omliggende gemeenten landelijk sterker maken. "Hoe groter je bent, hoe meer je te vertellen hebt in Den Haag en dat houden we met zijn allen nog steeds tegen hier in Twente."

Vermeulen doelt met name op de Agenda van Twente, waar Almelo onlangs uit is gestapt vanwege financiële redenen. "Dat is nou een typisch voorbeeld dat laat zien dat Twente niet solidair is. En dat is jammer want we zijn zo'n mooi stukje Nederland." Vermeulen had gehoopt dat naastliggende gemeenten meer hulp hadden geboden. "Almelo heeft het financieel lastig, los dat nou samen op."

Het lijkt wel Napels

Er is ook een aantal punten waar de gemeente zelf iets aan zou moeten doen, zegt Vermeulen. "Waar ik mij als inwoner van deze stad enorm aan stoor is het rare afvalbeleid." Vermeulen doelt hiermee op het feit dat plastic en glas naar een Milieuplein moet worden gebracht, maar daar zijn er momenteel niet genoeg van. "Ik woon in een wijk zonder Milieuplein, dus ik rijd de halve week rond met vuilniszakken in mijn auto." Daarnaast levert het tekort aan milieupleinen ook chaos op. "Het lijkt wel Napels, alles ligt opgestapeld, mensen kunnen hun spul niet kwijt."

Gratis parkeren

Naast het afvalbeleid mag de gemeente zich volgens Vermeulen ook over het parkeerbeleid buigen. "Als je mensen weer naar je stad wilt halen, maak het parkeren dan wat makkelijker met bijvoorbeeld twee uur gratis parkeren. Bezoekers trekken is essentieel voor het bruisen van de binnenstad."

Prachtige stad

Er is veel kritiek op de gemeente Almelo, maar er zijn ook genoeg positieve punten. "Het is een prachtige stad om te wonen, afgezien van de bovengenoemde punten woon ik hier met veel plezier." Volgens Vermeulen is er de afgelopen tijd veel verbeterd in de binnenstad. "Je ziet dat de crisis voorbij is, de stad begint weer op te bloeien, er wordt weer gebouwd. We hebben een mooi nieuw stadhuis, dat geeft weer een boost aan de binnenstad."

Verkiezingsnieuws uit Almelo

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost