Image Description

Raadsnestor Almelo: 'Staal, bemoei je er niet mee'

  12 maart 2018 -   ALMELO

Het grote aantal partijen in de gemeenteraad van Almelo is geen probleem. Dat zegt raadsnestor Gijs Stork. Het pleidooi van waarnemend commissaris van de Koning Boele Staal om versplintering te voorkomen, is misplaatst. "Ik heb geen boodschap aan Staal. Hij moet zich hier niet mee bemoeien. Dit is de lokale democratie in Almelo, so what."

Momenteel telt de Almelose gemeenteraad 14 partijen. Het leidt niet tot inefficiency en een minder slagvaardig bestuur, stelt Stork. "De raad probeert op hoofdzaken te besturen, maar door het grote aantal partijen duren de beraadslagingen wel langer. Het is wel goed dat je vanuit verschillende hoeken een inbreng krijgt." 

15 partijen doen mee

Aan de komende verkiezingen doen vijftien partijen mee. Stork, lijsttrekker van LAS, wil proberen om na 21 maart de samenwerking te zoeken met de overige lokale partijen. "Met landelijke partijen lukt dat natuurlijk niet." LAS is na de verkiezingen van 2014 ontstaan door een bundeling van krachten van drie lokale partijen. "Dat bevalt goed."

Stork zit al sinds 1982 in de gemeenteraad van Almelo. "Ik heb er plezier in en ga gewoon door."

Verkiezingsnieuws uit Almelo

Overig verkiezingsnieuws


    OverijsselKiest is een onderdeel van RTV Oost